Torsk gratinert med mozzarella. Enklere og bedre kan det ikke bli.
Bruk gjerne andre graønnsaker som grønne bønner eller gulrøtter ved siden av også.
Ingredienser
4 porsjoner
- 800 g torskefilet, uten skinn og bein
- 1 l vann
- 100 g salt
- 100 g mozzarella, fersk
- Tilbehør
- 300 g mandelpotet
- 1 stk brokkoli
- 50 g smør
- flaksalt
- pepper, grovmalt
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C.
Skjær torsken i serveringsstykker.
Rør sammen kaldt vann og salt til saltet er oppløst.
La torskestykkene ligge i saltlaken i 10 minutter, ta dem ut og tørk dem godt med tørkepapir.
Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og legg en skive mozzarella på hvert stykke.
Stek fisken i stekeovnen i ca. 8 minutter.
Tilbehør
Vask potetene godt, skjær i tykke skiver og kok dem møre i vann.
Del brokkolien opp i små buketter og kok sammen med potetene i 1 minutt når potetene er ferdige.
Sil av kokevannet og vend grønnsakene i smør, salt og pepper.
Server gratinert torsk med potet og brokkoli.