Foto: Alf Børjesson/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

I Thailand spiser man gjerne suppe til alle måltider.

Her er en oppskrift som er superrask å lage og med deilige og rene smaker.

Porsjoner: 4 • Tid: 20 - 40 min • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

300 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
1 ts pepper
1 ts salt
2 båt finhakket hvitløk
4 stk tørket shitakesopp
50 g glassnudler
5 dl vann
½ dl soyasaus
1 stk vårløk skjæres i biter
1 stilk stilkselleri (stangselleri) skjæres i biter
2 ss frisk koriander

Slik gjør du

  1. Legg glassnudlene i en bolle vann og shikatesoppen i en annen.
  2. Finkutt kjøtt, hvitløk, salt og pepper og bland dette til en deig. Lag små boller ved å forme de i hånden.
  3. Kok opp vann og soyasaus og la kjøttbollene koke/trekke i vannet i 5 minutter.
  4. Del i shitakesoppen i to, legg dem og glassnudlene i kjelen og skru ned varmen.
  5. Etter ett par minutter har du i grønnsakene og trekker kjelen til side. Server straks og pynt med frisk koriander

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 286 kcal
Protein 38,3 g
Fett 4,8 g
Karbohydrater 21,2 g