I Thailand spiser man gjerne suppe til alle måltider.
Her er en oppskrift som er superrask å lage og med deilige og rene smaker.
Porsjoner: 4 • Tid: 20 - 40 min • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
300 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
1 ts pepper
1 ts salt
2 båt finhakket hvitløk
4 stk tørket shitakesopp
50 g glassnudler
5 dl vann
½ dl soyasaus
1 stk vårløk skjæres i biter
1 stilk stilkselleri (stangselleri) skjæres i biter
2 ss frisk koriander
Slik gjør du
- Legg glassnudlene i en bolle vann og shikatesoppen i en annen.
- Finkutt kjøtt, hvitløk, salt og pepper og bland dette til en deig. Lag små boller ved å forme de i hånden.
- Kok opp vann og soyasaus og la kjøttbollene koke/trekke i vannet i 5 minutter.
- Del i shitakesoppen i to, legg dem og glassnudlene i kjelen og skru ned varmen.
- Etter ett par minutter har du i grønnsakene og trekker kjelen til side. Server straks og pynt med frisk koriander
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 286 kcal |
Protein | 38,3 g |
Fett | 4,8 g |
Karbohydrater | 21,2 g |