Foto: Mari Svenningsen/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Gazpacho er en kald suppe og en spansk nasjonalrett med opphav i Andalucia.

Den kan lages av ulike råvarer, men tomat er som regel en viktig del av suppen.

Porsjoner: 6 • Tid: 20 - 40 min • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

1 stk slangeagurk
1 stk rød paprika
½ stk fersk rød chili
4 båt finhakket hvitløk
1 boks hermetiske tomater
1 ts tomatpuré
1 ts pepper
1 ts salt
5 dl iskaldt vann
3 ss rødvinseddik
2 ss olivenolje
1 stk gul paprika
½ potte frisk basilikum
2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Del opp alle grønnsaker i biter og bland inn finhakket chili.
  2. Fres hvitløken i olje, pass på at den ikke får
  3. Ha alle grønnsaker, tomater og tomatpuré i pannen med hvitløken og stek til grønnsakene blir blanke.
  4. Kjør grønnsakene med stavmikser eller i foodprocessor mens du tilsetter iskaldt vann.
  5. Smak til med salt, pepper og eddik.

Server suppen kald i kalde skåler eller i glass. Topp med finhakket gul paprika, basilikum og litt olivenolje.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 151 kcal
Protein 3,1 g
Fett 11,4 g
Karbohydrater 7,9 g
Jern 1,7 mg