Gazpacho er en kald suppe og en spansk nasjonalrett med opphav i Andalucia.
Den kan lages av ulike råvarer, men tomat er som regel en viktig del av suppen.
Porsjoner: 6 • Tid: 20 - 40 min • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel
Ingredienser
1 stk slangeagurk
1 stk rød paprika
½ stk fersk rød chili
4 båt finhakket hvitløk
1 boks hermetiske tomater
1 ts tomatpuré
1 ts pepper
1 ts salt
5 dl iskaldt vann
3 ss rødvinseddik
2 ss olivenolje
1 stk gul paprika
½ potte frisk basilikum
2 ss olivenolje
Slik gjør du
- Del opp alle grønnsaker i biter og bland inn finhakket chili.
- Fres hvitløken i olje, pass på at den ikke får
- Ha alle grønnsaker, tomater og tomatpuré i pannen med hvitløken og stek til grønnsakene blir blanke.
- Kjør grønnsakene med stavmikser eller i foodprocessor mens du tilsetter iskaldt vann.
- Smak til med salt, pepper og eddik.
Server suppen kald i kalde skåler eller i glass. Topp med finhakket gul paprika, basilikum og litt olivenolje.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 151 kcal |
Protein | 3,1 g |
Fett | 11,4 g |
Karbohydrater | 7,9 g |
Jern | 1,7 mg |