Svinefileten er så mild på smak, at den passer til de fleste krydder og grønnsaker. Nydelig med smak av fennikel!
Porsjoner: 4 • Tid: under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
600 g ytrefilet av svin
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss flytende margarin
Fennikelsalat
1 fennikel i tynne skriver
1 rødløk i tynne ringer 2 appelsin i skiver
2 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik
1 dl hakket frisk dill
Slik gjør du
- Krydre filetene med salt og pepper og eventuelt annet krydder du liker, og stek det 2-3 minutter på hver side.
- Skjær fennikel i tynne skiver. Skrell appelsinene, del dem i to og skjær dem i skiver. Ha alt i en bolle.
- Hell over olivenolje og balsamico. Bland sammen og vend til slutt inn hakket dill.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 301 kcal |
Protein | 34,7 g |
Fett | 12,9 g |
mettet fett | 2,1 g |
enumettet fett | 7,1 g |
flerumettet fett | 2,8 g |
Kolesterol | 91 mg |
Karbohydrat | 9,0 g |
sukkerarter | |
Kostfiber | 3,2 g |
Kalsium | 77 mg |
Jern | 1,4 mg |
Natrium | 815 mg |
Vitamin D | 0,4 μg |
Folat | 39 μg |
Vitamin C | 36 mg |