Foto: matprat.no

Svinefileten er så mild på smak, at den passer til de fleste krydder og grønnsaker. Nydelig med smak av fennikel!

Porsjoner: 4 • Tid: under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser 

600 g ytrefilet av svin
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss flytende margarin

Fennikelsalat

1 fennikel i tynne skriver
1 rødløk i tynne ringer 2 appelsin i skiver
2 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik
1 dl hakket frisk dill

Slik gjør du

  1. Krydre filetene med salt og pepper og eventuelt annet krydder du liker, og stek det 2-3 minutter på hver side.
  2. Skjær fennikel i tynne skiver. Skrell appelsinene, del dem i to og skjær dem i skiver. Ha alt i en bolle.
  3. Hell over olivenolje og balsamico. Bland sammen og vend til slutt inn hakket dill.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 301 kcal
Protein 34,7 g
Fett 12,9 g
   mettet fett 2,1 g
   enumettet fett 7,1 g
   flerumettet fett 2,8 g
Kolesterol 91 mg
Karbohydrat 9,0 g
   sukkerarter  
Kostfiber 3,2 g
Kalsium 77 mg
Jern 1,4 mg
Natrium 815 mg
Vitamin D 0,4 μg
Folat 39 μg
Vitamin C 36 mg