Kjenn hvordan sødmen i tilbehøret balanserer saltsmaken i fisken.
Server gjerne med frisk timian, og en skvett fløte i ertepureén.
Ingredienser
Ertepuré
4 ss Smør
1 klype Salt
1 klype Pepper
350 g Frosne erter
Marinert rødløk
0,5 dl Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 ss Sukker
0,5 dl Hvitvinseddik
1 stk Rødløk, 4-pk
0,5 ts Salt
Poteter
600 g Poteter, løsvekt
1 klype Pepper
1 klype Salt
1 ss Smør
Torsk
500 g Lettsaltet torsk
Fremgangsmåte:
Trinn 1
Marinert rødløk: Varm opp hvitvinseddik og vann med sukker og salt. Hell væsken over rå rødløk skåret i tynne skiver. Avkjøl.
Trinn 2
Kok potetene og hell av vannet. Avkjøl litt og kutt dem i terninger. Stek potetterningene gylne i smør og smak til med salt og pepper.
Trinn 3
Ertepuré: Kok opp ertene i lettsaltet vann. La det koke i et par minutter og hell av vannet. Tilsett smør og kjør til puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Trinn 4
Kok opp vann og legg i fiskestykkene. Skru ned varmen og la fisken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 8-10 minutter.
Trinn 5
Server lettsaltet torsk med marinert rødløk, ertepuré og sprø potetterninger.
Kilde: Underhundrelappen.no