Fiskesuppe kan lages i mange varianter, og her ser du en oppskrift med torsk og tomater.
Server gjerne med et godt brød ved siden av.
Ingredienser
4 porsjoner
- 600 g torskefilet, uten skinn og bein
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 4 stk vårløk
- 2 ss smør
- 2 ss tomatpuré
- 6 dl fiskekraft
- 0,25 ts gurkemeie
- 2 dl kremfløte
- 1,5 dl hermetiske tomater
- salt og pepper
Fremgangsmåte
Skjær torsken i biter på ca. 3 cm.
Finhakk løk og hvitløk, og skjær vårløk i tynne skiver.
Surr løken myk i smør, og tilsett hvitløk, vårløk, tomatpuré og fiskekraft.
La det koke i ca. 5 minutter, dryss over gurkemeie og bland godt.
Tilsett kremfløte og hermetiske tomater, og la det småkoke i 4-5 minutter.
Ha i torskebitene, og la det trekke til fisken er ferdig, ca. 4 minutter.
Smak til med salt og pepper.