Hvorfor ikke legge grønnsakene oppå pizzaen etter at den er stekt?
Lag gjerne en god og stor salat ved siden av også!
Ingredienser
Pizzabunn:
- ½ pk gjær (25 g)
- 2 dl lunkent vann
- 2 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 200 g hvetemel
- 100 g sammalt hvete, fin
Pizzafyll:
- 3 ss pesto
- 3 ss tomatpesto
- 250 g mozzarella
Salattopping:
- 250 g rød cherrytomat delt i to
- ½ pk ruccula
- 1 stk rødløk i tynne ringer
- 4 ss ristede pinjekjerner
Fremgangsmåte
Løs gjæren opp i vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Elt deigen og kjevle den tynt ut. Legg leiven på bakepapir på stekeplate. Smør på t tynt lag med rød og grønn pesto.
Skjær osten i skiver og fordel på pizzaen.
Stek pizzaen midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter til den er gjennomstekt.
Skyll tomater og del dem i to. Skyll salaten godt. Bland med skiver av rødløk.
Server pizzaen med den friske salaten oppå, et dryss av pinjekjerner og noen dråper olivenolje.
kilde: Frukt.no