Gresskar er en deilig grønnsak, og sammen med kyllingkjøtt blir dette en smakfull suppemiddag.
Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
400 g strimlet kyllingfilet
2 ss flytende margarin
½ stk hakket purre
3 båt finhakket hvitløk
600 g gresskar i terninger
1 l vann
2 stk hønsebuljongterning
2 ts tørket timian
saften av ½ stk lime
1 ts salt
½ ts pepper
Slik gjør du
- Varm halvparten av oljen i en kjele og fres kyllingkjøttet til det skifter farge. Legg det over på en asjett. Varm resten av oljen og fres purreløk og hvitløk til det mykner.
- Legg hakket purre, hvitløk og gresskar i en kjele og hell over vann. Tilsett buljongterninger og timian. Kok opp og senk deretter varmen. La suppen småkoke 10-15 minutter til gresskaret er helt mørt.
- Tilsett kjøttet og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med limesaft, salt og pepper.
Tips:
Smak til suppen med 1 ts malt koriander, 1 ts malt spisskummen og ½ ts malt kajennepepper eller noen dråper tabasco til en oppskrift på fire porsjoner.
Suppen kan også kjøres helt glatt med stavmikser eller i hurtigmikser før kyllingbitene tilsettes.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 214 kcal |
Protein | 26,7 g |
Fett | 8,1 g |
Karbohydrater | 7,5 g |
Jern | 1,8 mg |