Foto: Mari Svenningsen/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Gresskar er en deilig grønnsak, og sammen med kyllingkjøtt blir dette en smakfull suppemiddag.

Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

400 g strimlet kyllingfilet
2 ss flytende margarin
½ stk hakket purre
3 båt finhakket hvitløk
600 g gresskar i terninger
1 l vann
2 stk hønsebuljongterning
2 ts tørket timian
saften av ½ stk lime
1 ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du

  1. Varm halvparten av oljen i en kjele og fres kyllingkjøttet til det skifter farge. Legg det over på en asjett. Varm resten av oljen og fres purreløk og hvitløk til det mykner.
  2. Legg hakket purre, hvitløk og gresskar i en kjele og hell over vann. Tilsett buljongterninger og timian. Kok opp og senk deretter varmen. La suppen småkoke 10-15 minutter til gresskaret er helt mørt.
  3. Tilsett kjøttet og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Tips:
Smak til suppen med 1 ts malt koriander, 1 ts malt spisskummen og ½ ts malt kajennepepper eller noen dråper tabasco til en oppskrift på fire porsjoner.

Suppen kan også kjøres helt glatt med stavmikser eller i hurtigmikser før kyllingbitene tilsettes.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 214 kcal
Protein 26,7 g
Fett 8,1 g
Karbohydrater 7,5 g
Jern 1,8 mg