Foto: Alf Børjesson, Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Hvis du er vant til å servere Waldorfsalat til kalkun har du allerede erfaring med at frukt og kalkun er en god match.

Men har du servert fruktsaus til kalkunbiffen? Det bør du prøve!

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

4 stk kalkunbiff
2 ss maisstivelse (maizena)
3 ss rapsolje salt og kvernet pepper

Fruktsaus:

3 stk appelsin
1 ts revet frisk ingefær
¼ ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
1 ss flytende honning
½ stk mango i biter
1 ss finhakket frisk kruspersille
salt og kvernet pepper
1 ss smør

Slik gjør du

  1. Bland maizenna med salt og pepper. Dryss over kalkunbiffene og rist av.
  2. Stek biffene i rapsolje i 4-5 minutter på hver side. Ta biffene ut og hold dem varme.
  3. Tilsett jus av to appelsiner (ca. 1 1/2 dl), ingefær, honning og krydder. Kok forsiktig opp. Bland resten av maizennamelet med 1-2 ss kaldt vann og ha det i sausen til det tykner. Smak til. Ha i en liten klatt smør til slutt.
  4. Legg kalkunbiffer, appelsinbåter og mangobiter i sausen og la alt bli varmt.

Server for eksempel med aspargesbønner og kokt ris.

Tips 1:
I stedet for ferdige kalkunbiffer kan du skjære kalkunfilet i ca. 2 cm tykke skiver.

Tips 2:
Får du ikke tak i kinesisk femkrydderblanding kan du forsøke deg på en blanding av 1 knivsodd cayenne, stjerneanis, kanel, nellik og eventuelt fennikel.