Foto: Studio Dreyer-Hensley/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Biff på grillen er en klar favoritt. Det er slettes ikke vanskelig å grille den perfekte biffen, bare prøv...

Porsjoner: 2 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

350 g ytrefilet av storfe (evt. mørbrad) i skiver
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts grovmalt pepper
200 g sukkererter
2 ss smør

Slik gjør du

  1. Strø salt og pepper på skivene før de grilles.
  2. Grill skivene på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke de videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
  3. Legg sukkererter på et papir av alminiumsfolie og og legg et par klatter med smør i. Strø på litt salt og pepper. Pakk folien godt sammen med med skjøten opp og legg på grillristen. Grilles i ca. 5 minutter.

Server grillede skiver av ytrefilet med foliebakte sukkererter og ovnsbakte poteter. Barbequesaus smaker godt som saus ved siden av.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 339 kcal
Protein 42,4 g
Fett 16,4 g
Karbohydrater 5,1 g
Jern 4,5 mg