Foto: Mari Svenningsen/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

En frisk, spennende og sunn middag.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

600 g ytrefilet av storfe
2 ss olje
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper

Bulgursalat:

1 1⁄2 dl bulgur
2 dl vann
1⁄2 ts salt
1⁄2 stk slangeagurk
1 stk rødløk
2 stk tomat
2 stk vårløk 

Kald tomat- og aprikos saus:

1 stk løk
2 båt hvitløk
4 ss soyasaus
2 ss olje
1 boks hermetiske tomater
1 stk rød chili
6 stk tørket aprikos
1 ts sitronpepper

Slik gjør du

Saus:

  1. Hakk løk og hvitløk. Ha det over i en hurtigmikser, sammen resten av ingrediensene.
  2. Kjøres til en jevn saus i hurtigmikser. Hell over i en gryte, kok opp og avkjøl før servering.

Bulgursalat:

  1. Kok opp vannet. Hell vannet over bulguren og la det svelle i ca. 30 minutter.
  2. Finhakk rødløk, tomat og agurk og skjær vårløken i ringer. Bland grønnsakene godt sammen med bulguren.

Biffene:

  1. Strø salt og pepper på biffene.
  2. Grill dem på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 452 kcal
Protein 51,1 g
Fett 11,7 g
Karbohydrater 32,0 g
Jern 7,5 ng