En frisk, spennende og sunn middag.
Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel
Ingredienser
600 g ytrefilet av storfe 
2 ss olje 
1⁄2 ts salt 
1⁄2 ts pepper
Bulgursalat:
1 1⁄2 dl bulgur 
2 dl vann 
1⁄2 ts salt 
1⁄2 stk slangeagurk 
1 stk rødløk 
2 stk tomat 
2 stk vårløk 
Kald tomat- og aprikos saus:
1 stk løk
2 båt hvitløk 
4 ss soyasaus 
2 ss olje 
1 boks hermetiske tomater 
1 stk rød chili 
6 stk tørket aprikos 
1 ts sitronpepper
Slik gjør du
Saus:
- Hakk løk og hvitløk. Ha det over i en hurtigmikser, sammen resten av ingrediensene.
- Kjøres til en jevn saus i hurtigmikser. Hell over i en gryte, kok opp og avkjøl før servering.
Bulgursalat:
- Kok opp vannet. Hell vannet over bulguren og la det svelle i ca. 30 minutter.
- Finhakk rødløk, tomat og agurk og skjær vårløken i ringer. Bland grønnsakene godt sammen med bulguren.
Biffene:
- Strø salt og pepper på biffene.
- Grill dem på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
Næringsinnhold pr. porsjon
| Næringsstoffer | Innhold | 
| Energi | 452 kcal | 
| Protein | 51,1 g | 
| Fett | 11,7 g | 
| Karbohydrater | 32,0 g | 
| Jern | 7,5 ng | 
 
             
            

 
                                             
                                             
                                             
                                             
                                            