En frisk, spennende og sunn middag.
Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel
Ingredienser
600 g ytrefilet av storfe
2 ss olje
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper
Bulgursalat:
1 1⁄2 dl bulgur
2 dl vann
1⁄2 ts salt
1⁄2 stk slangeagurk
1 stk rødløk
2 stk tomat
2 stk vårløk
Kald tomat- og aprikos saus:
1 stk løk
2 båt hvitløk
4 ss soyasaus
2 ss olje
1 boks hermetiske tomater
1 stk rød chili
6 stk tørket aprikos
1 ts sitronpepper
Slik gjør du
Saus:
- Hakk løk og hvitløk. Ha det over i en hurtigmikser, sammen resten av ingrediensene.
- Kjøres til en jevn saus i hurtigmikser. Hell over i en gryte, kok opp og avkjøl før servering.
Bulgursalat:
- Kok opp vannet. Hell vannet over bulguren og la det svelle i ca. 30 minutter.
- Finhakk rødløk, tomat og agurk og skjær vårløken i ringer. Bland grønnsakene godt sammen med bulguren.
Biffene:
- Strø salt og pepper på biffene.
- Grill dem på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 452 kcal |
Protein | 51,1 g |
Fett | 11,7 g |
Karbohydrater | 32,0 g |
Jern | 7,5 ng |