Foto: Opplysningskontoret for bröd og korn

En lun og god kyllingsalat med helkorn av hvete.

Annonse
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
Annonse

Server gjerne med en skive godt, grovt brød.

Ingredienser: 

2 porsjoner

  • 2 stk kyllingfilet
  • 1 ss olivenolje
  • Saften av ½ stk sitron
  • 1 ts paprikapulver
  • Salt og pepper
  • 100 g rød cherrytomat
  • 75 g hvete, helkorn
  • 5 dl grønnsakskraft eller vann
  • 100 g brokkoli
  • 1 stk vårløk i tynne skiver
  • 50 g babyspinat eller ruccula
  • Dressing:
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss rødvinseddik
  • ½ ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte: 

Gni kyllingfiletene med olivenolje, sitronsaft og krydder, og legg dem i en ildfast form. Stekes på 200° C i ca. 20–25 minutter eller til de er gjennomstekte.

Når det gjenstår 10 minutter av steketiden tilsetter du tomatene og lar dem steke sammen med kyllingen til den er ferdig.

Ha hveten i en kjele med vann eller grønnsakskraft og gi det et oppkok. Skru ned varmen og la det småputre til kornet har myknet. Dette tar ca. 15 minutter.

Annonse
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
Annonse

Kok opp en kjele med vann. Når vannet koker tilsetter du brokkolibukettene. La dem koke i 2 minutter, eller lengre om du foretrekker grønnsakene helt møre.

Rør sammen ingrediensene til dressingen. Tøm kornene i en sil og la vannet renne av.

Skjær kylling i biter og bland sammen med korn, tomater, vårløk og spinat/ruccula i en bolle. Hell over dressingen og bland forsiktig sammen. Smak til med salt og pepper og servér straks.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn