Server kalkunfilet med bakt gresskar, brokkoli og gresskarpuré.
Porsjoner: 6 • TId: 40-60 minutter • Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
1 stk kalkunfilet, ca. 1500 g
2 ts salt
1 ts pepper
2 stk små gresskar
1 stk rød chili
1 stk tomat
1 stk brokkoli
1 ss flytende margarin
1 ts liten honning
Slik gjør du
- Gni inn kalkunfileten med salt og pepper. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen og stek fileten på 125 °C til steketermometeret viser 68 °C.
- Hul ut gresskar og kok ca. 500 gram i 20 minutter til det er mørt. Mos den kokte gresskaren med en mikser eller gaffel og tilsett honning og flytende margarin. Smak til med salt og pepper.
- Skjær resten av gresskaret i skiver (3 x 3 cm), legg på en tynn skive med tomat, et lite dryss kardemomme og tynne ringer med rød chili. Legg alt i en ildfast form, hell over litt olivenolje og dryss over salt og nykvernet pepper. Bak i ovn på 200 °C i ca. 15 minutter. Server kalkunfileten med bakt gresskar, brokkoli og gresskarpuré. Ønskes det saus til retten foreslår vi en sjysaus smakt til med litt soyasaus og smør.
Tips ! Istedet for gresskarpuré kan det passe godt med en potetpuré.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoff | Innhold |
Energi | 449 kJ |
353 kcal | |
Protein | 66,4 g |
Fett | 5,8 g |
Karbohydrater | 6,3 g |
Kostfiber | 3,8 g |