Pasta med hjemmelaget pesto av grønnkål.
Pesto er enkelt å lage selv og den smaker best nylaget. Prøv grønnkål i pestoen og mandler eller valnøtter i stedet for pinjekjerner.
Kok fullkornspasta, og stek gjerne noen kyllingbryst hvis du vil ha en middag som metter. Lag pesto, og ha over pastaen. Denne oppskriften er nok til minst 4 personer.
Ingredienser pesto
- 2 blad grønnkål
- ½ potte frisk basilikum
- 50 g mandler/valnøtter
- 1 båt hvitløk
- 50 g grovrevet parmesan
- 1 dl olivenolje
smak til med salt og pepper
Fremgangsmåte
Fjern den tykke stilken på grønnkålbladene og ha dem i kokende vann i noen sekunder. Avkjøl bladene raskt i kaldt vann.
Ha grønnkålbladene og de øvrige ingrediensene, bortsett fra oljen, i en foodprosessor og kjør til alt er knust. Spe med olje til en passe tykk pesto.
Smak til med salt og pepper.