Foto: Synøve Dreyer, frukt.no

Pasta med hjemmelaget pesto av grønnkål.

Pesto er enkelt å lage selv og den smaker best nylaget. Prøv grønnkål i pestoen og mandler eller valnøtter i stedet for pinjekjerner.

Kok fullkornspasta, og stek gjerne noen kyllingbryst hvis du vil ha en middag som metter. Lag pesto, og ha over pastaen. Denne oppskriften er nok til minst 4 personer. 

Ingredienser pesto

  • 2 blad grønnkål
  • ½ potte frisk basilikum
  • 50 g mandler/valnøtter
  • 1 båt hvitløk
  • 50 g grovrevet parmesan
  • 1 dl olivenolje

smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte

Fjern den tykke stilken på grønnkålbladene og ha dem i kokende vann i noen sekunder. Avkjøl bladene raskt i kaldt vann.

Ha grønnkålbladene og de øvrige ingrediensene, bortsett fra oljen, i en foodprosessor og kjør til alt er knust. Spe med olje til en passe tykk pesto.

Smak til med salt og pepper.

Kilde: Frukt.no