Torsk er sunt og torsk er godt!
Denne retten gjør torskemiddagen enda litt mer smakfull.
Ingredienser
Til 4 porsjoner
- 800 g torskefilet, uten skinn og bein
- 1 l vann
- 100 g salt
- 100 g mozzarella, fersk
Tilbehør
- 300 g mandelpotet
- 1 stk brokkoli
- 50 g smør
- flaksalt
- pepper, grovmalt
Framgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C. Skjær torsken i serveringsstykker.
Rør sammen kaldt vann og salt til saltet er oppløst. La torskestykkene ligge i saltlaken i 10 minutter, ta dem ut og tørk dem godt med tørkepapir.
Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og legg en skive mozzarella på hvert stykke.
Stek fisken i stekeovnen i ca. 8 minutter.
Tilbehør: Vask potetene godt, skjær i tykke skiver og kok dem møre i vann.
Del brokkolien opp i små buketter og kok sammen med potetene i 1 minutt når potetene er ferdige.
Sil av kokevannet og vend grønnsakene i smør, salt og pepper.