Foto: Bent R. Sørensen/Godfisk.no

Torsk er sunt og torsk er godt!

Denne retten gjør torskemiddagen enda litt mer smakfull.

Ingredienser

Til 4 porsjoner

  • 800 g torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 l vann
  • 100 g salt
  • 100 g mozzarella, fersk

Tilbehør

  • 300 g mandelpotet
  • 1 stk brokkoli
  • 50 g smør
  • flaksalt
  • pepper, grovmalt

Framgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 °C. Skjær torsken i serveringsstykker.
Rør sammen kaldt vann og salt til saltet er oppløst. La torskestykkene ligge i saltlaken i 10 minutter, ta dem ut og tørk dem godt med tørkepapir.

Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og legg en skive mozzarella på hvert stykke.
Stek fisken i stekeovnen i ca. 8 minutter.

Tilbehør: Vask potetene godt, skjær i tykke skiver og kok dem møre i vann.

Del brokkolien opp i små buketter og kok sammen med potetene i 1 minutt når potetene er ferdige.
Sil av kokevannet og vend grønnsakene i smør, salt og pepper.

Kilde: Godfisk.no