Foto: Matprat

Perfekt tilbehør til lammemiddagen. 

Ratatouille er klassisk og fargerikt tilbehør med inspirasjon fra Provence i Frankrike. Vi har laget en variant med paprika, squash, løk, tomat og krydder. Enkelt, godt og raskt tilbehør som passer til det meste!

Ingredienser

  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk grønn squash
  • 1 stk løk rød eller gul
  • 1 ss olje til steking
  • 1 boks tomatpuré (à 140 g)
  • 1 boks hermetiske tomater med hvitløk (à 390 g)
  • 1 ss tørket oregano
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄4 ts pepper

Fremgangsmåte

Rens grønnsaker og kutt dem i store biter. Fres grønnsakene i en varm stekepanne med olje til de er møre. Skyv grønnsakene fra midten og ha i tomatpuré. Fres tomatpuréen litt slik at råsmaken fjernes. Se til at det ikke svir seg. Vend den så sammen med grønnsakene.

Ha i hermetisk tomat og stek videre i 5 minutter. Smak til med oregano, salt og pepper.