Foto: S Dreyer/Frukt.no

Enkel middag med smak av baccalao.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 700 g torskefilet, uten skinn og bein
  • 6 stk potet
  • 1 stk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stk chili, rød
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 boks hermetiske tomater, grovhakkete
  • 2 stk tomat

Framgangsmåte


Sett stekeovnen på 200 grader. Skjær torsken i serveringsstykker.
Skrell potet og skjær i tynne skiver med ostehøvel eller potetskreller.
Skjær løk i tynne skiver, og finhakk hvitløk. Rens chili for frø og skillevegger, og finhakk den.
Hell olivenolje i en ildfast form, og legg i et lag poteter og løk. Dryss på litt salt.
Legg fiskestykker over og et nytt lag med poteter og løk. Fortsett til alt er brukt.
Hell på de hermetiske tomatene og legg tomatskiver på toppen.

Bakes i stekeovnen i ca. 40 minutter.

Server tomatformen med brød ved siden av.

Kilde: Godfisk.no