En sunn og kjapp middag for travle familier.
Hjemmelaget brokkolisuppe er ikke bare godt, men også en fin måte å få i barna grønnsaker på.
Ingredienser
4 porsjoner
- ½ kg brokkoli
- 5 dl mørk kjøttbuljong
- 1 ss maisstivelse (maizena)
- 5 dl lettmelk
- 4 ss crème fraîche lett, 18 %
- 4 skive gulost
- 8 skive grovt brød
Fremgangsmåte
Kok brokkolien så vidt mør i buljong.
Ta av de peneste bukettene og mos resten i en foodprosessor.
Rør maismelet ut i litt av den kalde melken. Ha brokkolimosen, melk og maismelblandingen i en kjele og kok opp suppen under omrøring.
La suppen småkoke mens ostetoastene lages.
Legg osteskivene mellom to og to brødskiver, og stek dem sprø i varmt toast eller vaffeljern.
Legg brokkolibukettene i suppen og server den med nylaget toast til.
Pynt gjerne med litt kesam eller matyoghurt.
Kilde: melk.no