Foto: melk.no

En sunn og kjapp middag for travle familier. 

Hjemmelaget brokkolisuppe er ikke bare godt, men også en fin måte å få i barna grønnsaker på. 

Ingredienser

4 porsjoner

  • ½ kg brokkoli
  • 5 dl mørk kjøttbuljong
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 5 dl lettmelk
  • 4 ss crème fraîche lett, 18 %
  • 4 skive gulost
  • 8 skive grovt brød

Fremgangsmåte

Kok brokkolien så vidt mør i buljong.

Ta av de peneste bukettene og mos resten i en foodprosessor.
Rør maismelet ut i litt av den kalde melken. Ha brokkolimosen, melk og maismelblandingen i en kjele og kok opp suppen under omrøring.

La suppen småkoke mens ostetoastene lages.

Legg osteskivene mellom to og to brødskiver, og stek dem sprø i varmt toast eller vaffeljern.

Legg brokkolibukettene i suppen og server den med nylaget toast til.

Pynt gjerne med litt kesam eller matyoghurt.

Kilde: melk.no