En fiskerett som kanskje blir den nye favoritten?

Skrei er allsidig og kan lages på så mange ulike måter. I denne oppskriften serverer du stekt skreifilet med rødvinssaus, ristet sopp og råstekte poteter. Kan det bli bedre?

Ingredienser

4 porsjoner

  • 800 g skreifilet
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • olje
  • smør
  • Råstekte poteter
  • 4 stk mandelpotet
  • 3 ss olivenolje
  • salt og pepper

Rødvinssaus

  • 1 stk sjalottløk
  • 1 dl rødvin
  • 100 g smør
  • salt og pepper

Tilbehør

  • 250 g sjampinjong
  • smør
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 °C.
Skrap skreiskinnet og skjær skreien i porsjonsstykker. Dryss salt og pepper over skreistykkene og la dem ligge i ca. 10 minutter.

Brun skreistykkene i en stekepanne med skinnsiden ned i en blanding av olje og smør.

Legg skreien med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir. Etterstek skreien midt i stekeovnen til den så vidt er gjennomstekt, ca. 6 minutter.

Råstekte poteter:

Skru stekeovnen opp til 225 °C.

Skrubb potetene godt, tørk dem og skjær dem i båter. Legg potetbåtene i en langpanne, drypp over olivenolje, og dryss over salt og pepper.

Stek potetene midt i stekeovnen til de er møre og brune, ca. 20 minutter.

Rødvinssaus:

Finhakk sjalottløk og kok med rødvin uten lokk til det bare er litt væske igjen.
Skjær smør i terninger og rør inn en terning om gangen. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da skiller den seg.
Smak til med salt og pepper.

Tilbehør:

Rens sopp og stek den gyllen i smør. Dryss med salt og pepper.
Server skreien med råstekte poteter, rødvinssaus og ristet sopp

Kilde: Godfisk.no