En fiskerett som kanskje blir den nye favoritten?
Skrei er allsidig og kan lages på så mange ulike måter. I denne oppskriften serverer du stekt skreifilet med rødvinssaus, ristet sopp og råstekte poteter. Kan det bli bedre?
Ingredienser
4 porsjoner
- 800 g skreifilet
- 2 ts salt
- 0,5 ts pepper
- olje
- smør
- Råstekte poteter
- 4 stk mandelpotet
- 3 ss olivenolje
- salt og pepper
Rødvinssaus
- 1 stk sjalottløk
- 1 dl rødvin
- 100 g smør
- salt og pepper
Tilbehør
- 250 g sjampinjong
- smør
- salt og pepper
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skrap skreiskinnet og skjær skreien i porsjonsstykker. Dryss salt og pepper over skreistykkene og la dem ligge i ca. 10 minutter.
Brun skreistykkene i en stekepanne med skinnsiden ned i en blanding av olje og smør.
Legg skreien med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir. Etterstek skreien midt i stekeovnen til den så vidt er gjennomstekt, ca. 6 minutter.
Råstekte poteter:
Skru stekeovnen opp til 225 °C.
Skrubb potetene godt, tørk dem og skjær dem i båter. Legg potetbåtene i en langpanne, drypp over olivenolje, og dryss over salt og pepper.
Stek potetene midt i stekeovnen til de er møre og brune, ca. 20 minutter.
Rødvinssaus:
Finhakk sjalottløk og kok med rødvin uten lokk til det bare er litt væske igjen.
Skjær smør i terninger og rør inn en terning om gangen. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da skiller den seg.
Smak til med salt og pepper.
Tilbehør:
Rens sopp og stek den gyllen i smør. Dryss med salt og pepper.
Server skreien med råstekte poteter, rødvinssaus og ristet sopp