Denne oppskriften med ørret og wokgrønnsaker har et hint av asiatiske smaker.
Retten er et fargekart på tallerkenen, og er like god som den er sunn.
Ingredienser
4 porsjoner
- 600 g ørretfilet, uten skinn og bein
- 2 ss solsikkeolje
- 1 ts sukker
- 1,5 ts salt
- 0,5 ts pepper, grovmalt
Grønnsaker
- 1 fedd hvitløk
- 2 stk gulrot
- 5 stk vårløk
- 1 stk løk
- 150 g sukkererter
- 2 ss solsikkeolje
- 2 ss sesamfrø
- 6 ss soyasaus
- 1 stk lime
- aluminiumsform
Tilbehør
- byggris
- lime
- koriander, frisk
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 130 °C.
Skjær ørret i porsjonsstykker og legg dem i en aluminiumsform.
Pensle stykkene med solsikkeolje, og dryss over sukker, salt og pepper. Bak i stekeovnen i 20 minutter.
Finhakk hvitløk, og skjær gulrot, vårløk, løk og sukkererter i tynne strimler.
Stek grønnsakene på høy varme i solsikkeolje i et par minutter, og dryss over sesamfrø.
Hell soyasaus og saften av lime over grønnsakene, og varm opp før servering.
Server ørret med wokgrønnsaker, byggris, grovhakket koriander og lime.