Foto: S.Dreyer, godfisk.no

Denne oppskriften med ørret og wokgrønnsaker har et hint av asiatiske smaker.

Retten er et fargekart på tallerkenen, og er like god som den er sunn.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 600 g ørretfilet, uten skinn og bein
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 ts sukker
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper, grovmalt

Grønnsaker

  • 1 fedd hvitløk
  • 2 stk gulrot
  • 5 stk vårløk
  • 1 stk løk
  • 150 g sukkererter
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 ss sesamfrø
  • 6 ss soyasaus
  • 1 stk lime
  • aluminiumsform

Tilbehør

  • byggris
  • lime
  • koriander, frisk

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 130 °C.

Skjær ørret i porsjonsstykker og legg dem i en aluminiumsform.

Pensle stykkene med solsikkeolje, og dryss over sukker, salt og pepper. Bak i stekeovnen i 20 minutter.

Finhakk hvitløk, og skjær gulrot, vårløk, løk og sukkererter i tynne strimler.

Stek grønnsakene på høy varme i solsikkeolje i et par minutter, og dryss over sesamfrø.

Hell soyasaus og saften av lime over grønnsakene, og varm opp før servering.

Server ørret med wokgrønnsaker, byggris, grovhakket koriander og lime.

Kilde: Godfisk.no