Krydre laksen med den krydderblandingen du liker.
Tacokrydder eller fiskekrydder. Har du ikke alle grønnsakene så øk mengden på det du har. Her er det fritt frem!
Porsjoner: 2 • Tid: 20 - 40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
400 g laksefilet, uten skinn og bein
0.5 ts tacokrydder
salt
olje
ingredienser ovnsbakte grønnsaker
1 stk sjalottløk
0.5 skive kålrot
0.5 skive sellerirot
1 stk potet
1 stk gulrot
0.5 stk persillerot
0.3 dl grønnsakbuljong
0.3 stk chili, rød
0.5 ts sukker
0.5 ts ingefær, frisk
salt
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 180 grader C.
- Del sjalottløken i to eventuelt tre. Vask potetene og skrell dem om de er stygge i skallet.
- Del potetene i to og deretter i noenlunde like biter.
- Vask og rens de øvrige grønnsakene og del dem i staver eller biter. Deler du i små biter blir de raskere ferdige.
- Ha alle grønnsakene over i en smurt langpanne eller ildfast form.
- Bland olivenolje, sitronsaft, grønnsaksbuljong, sukker, revet ingefær og finhakket chili og hell væsken over grønnsakene, bland godt sammen.
- Bak grønnsakene i stekeovn ved 180 grader til de er møre, ca 20 minutter avhengig av hvor store biter du har.
- Del fisken i serveringsstykker og dryss på litt tacokrydder eller et annet krydder du liker.
- Dryss over litt salt hvis det ikke er salt i krydderblandingen.
- Stek fisken i stekepanne til den såvidt er gjennomstekt, ca 2 minutter på hver side.
Alternativ:
- Legg fiskestykkene over grønnsakene. Bak grønnsakene i ca 10 minutter.
- Dryss krydder på laksen og legg stykkene over grønnsakene.
- Bak videre i ca 10 minutter til. Kontroller at fisken og grønnsakene er ferdige.
- Bak noen minutter ekstra om nødvendig.