Fotograf: godfisk.no/Astrid Hals

Laks i wok sammen med grønnsaker er en enkel middagsrett som smaker kjempegodt.

Her kan du variere med grønnsaker etter eget ønske.

Porsjoner: 2 • Tid: 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

250 g laksefilet, uten skinn og bein
1 ss olje
1 stk gulrot
0.5 stk løk
0.5 stk paprika, rød
0.5 stk brokkoli
0.5 stk blomkål
2 ss sweet chilisaus

Tilbehør
Ris

Slik gjør du

  1. Skjær laksen i lange strimler som er ca 1 cm tykke.
  2. Skjær gulrot og løk i tynne skiver, paprika i strimler og brokkoli og blomkål i små buketter.
  3. Varm oljen i en wokpanne eller en vanlig stekepanne med litt høye kanter.
  4. Straks oljen er varm tilsettes alle grønnsakene. Stek på høy varme under stadig omrøring.
  5. Dette tar normalt 2 minutter avhengig av størrelsen på grønnsakene.
  6. Husk at de ikke skal være gjennomkokte, men sprø.
  7. Tilsett sausen og rør godt om, fremdeles med sterk varme.
  8. Legg straks laksestrimlene over grønnsakene, legg på lokk, og la fisken trekke i to minutter.
  9. Sett pannen på middagsbordet, løft av lokket og maten er klar til og nytes.
  10. Grønnsakene i retten kan selvfølgelig varieres etter smak og tid på året, friske urter kan tilsettes og sweet chilisaus kan erstattes med soyasaus.
  11. Server gjerne med ris eller nudler som tilbehør.