Laks i wok sammen med grønnsaker er en enkel middagsrett som smaker kjempegodt.
Her kan du variere med grønnsaker etter eget ønske.
Porsjoner: 2 • Tid: 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
250 g laksefilet, uten skinn og bein
1 ss olje
1 stk gulrot
0.5 stk løk
0.5 stk paprika, rød
0.5 stk brokkoli
0.5 stk blomkål
2 ss sweet chilisaus
Tilbehør
Ris
Slik gjør du
- Skjær laksen i lange strimler som er ca 1 cm tykke.
- Skjær gulrot og løk i tynne skiver, paprika i strimler og brokkoli og blomkål i små buketter.
- Varm oljen i en wokpanne eller en vanlig stekepanne med litt høye kanter.
- Straks oljen er varm tilsettes alle grønnsakene. Stek på høy varme under stadig omrøring.
- Dette tar normalt 2 minutter avhengig av størrelsen på grønnsakene.
- Husk at de ikke skal være gjennomkokte, men sprø.
- Tilsett sausen og rør godt om, fremdeles med sterk varme.
- Legg straks laksestrimlene over grønnsakene, legg på lokk, og la fisken trekke i to minutter.
- Sett pannen på middagsbordet, løft av lokket og maten er klar til og nytes.
- Grønnsakene i retten kan selvfølgelig varieres etter smak og tid på året, friske urter kan tilsettes og sweet chilisaus kan erstattes med soyasaus.
- Server gjerne med ris eller nudler som tilbehør.