Foto: godfisk.no/Kim Holthe

Du kan lage din egen lakseburger ved å hakke laksen.

Da får du en farse som du kan forme kaker av og steke på pannen. Kanskje din og barnas favorittmat?

Porsjoner: 2 • Tid: 20 - 40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

200 g laksefilet, uten skinn og bein
0.5 ss gressløk, frisk
0.5 ts salt
0.3 ts pepper
smør
2 skiver brød
salatblad
tomat
agurk
2 ss kremost med urter
0.5 ss fløte
cherrytomat

Slik gjør du

  1. Finhakk eller grovmal laksefileten og rør inn finhakket gressløk, salt og pepper.
  2. Form fire flate kaker og stek dem gylne og akkurat gjennomstekte i smør, 2-3 minutter på hver side.
  3. Rist brødskivene, gjerne i grillpanne, del dem i to  og legg en burger på den ene halve skiven sammen med salat, tomater- og agurkskiver. Dekk med den andre skiven.
  4. Rør sammen kremost og fløte og legg en skje på hver burger. Eller bruk en annen dipp/saus etter eget ønske.
  5. Pynt med en agurkskive og en cherrytomat.