Du kan lage din egen lakseburger ved å hakke laksen.
Da får du en farse som du kan forme kaker av og steke på pannen. Kanskje din og barnas favorittmat?
Porsjoner: 2 • Tid: 20 - 40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
200 g laksefilet, uten skinn og bein
0.5 ss gressløk, frisk
0.5 ts salt
0.3 ts pepper
smør
2 skiver brød
salatblad
tomat
agurk
2 ss kremost med urter
0.5 ss fløte
cherrytomat
Slik gjør du
- Finhakk eller grovmal laksefileten og rør inn finhakket gressløk, salt og pepper.
- Form fire flate kaker og stek dem gylne og akkurat gjennomstekte i smør, 2-3 minutter på hver side.
- Rist brødskivene, gjerne i grillpanne, del dem i to og legg en burger på den ene halve skiven sammen med salat, tomater- og agurkskiver. Dekk med den andre skiven.
- Rør sammen kremost og fløte og legg en skje på hver burger. Eller bruk en annen dipp/saus etter eget ønske.
- Pynt med en agurkskive og en cherrytomat.