Foto: Cathrine Borchsenius/S. Dreyer

Digg helgemat med verdens beste pizzasaus!

Det er noe spesielt med hjemmelaget pizza. Denne kan du enten lage som flere små porsjonspizzaer, eller to store tynne pizzaer. Nok mat til 5-6 personer. 

Ingredienser

Tomatsaus med basilikum:

  • 2 ss olje (raps eller oliven)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 løk
  • 1 boks hakkete tomater (gjerne med litt urter)
  • En god neve basilikum
  • Salt + pepper

Pizzadeig:

  • 1/2 pk tørrgjær
  • 2,5 dl lunkent vann
  • Litt salt
  • En god klunk olje
  • 350 g siktet hvetemel (evt. fullkorn hvetemel)

Fyll:

  • 150 -200 g parmaskinke
  • 2-3 dl ruccolasalat
  • 200 g revet ost

Fremgangsmåte

Begynn med sausen: Finhakk løk og hvitløk. Ha litt olje i en gryte, og ha nedi løk og hvitløk. La det surre til det blir blankt, og ha deretter nedi tomater på boks, og finhakket basilikum. La sausen småkoke i minst 20 min, gjerne mye lenger. Rør den gjerne til en puré med stavmixer. Smak til med salt og pepper.

Rør gjæren ut i lunkent vann, ha i salt og olje, og rør deretter inn melet. La deigen heve i ca 30 minutter.

Kjevle ut deigen i tynne pizzaer som legges på bakepapir på stekeplater. Ha på saus, og deretter revet ost. Stek pizzaen nederst i ovnen på maks temperatur (gjerne 300 grader hvis ovnen har så høy temperatur) i ca. 7- 10 minutter. Hvis du liker en skikkelig brun skorpe, kan du steke pizzaen litt før du tar på ost.

Riv opp biter av parmaskinke og spre utover den ferdige pizzaen sammen med litt ruccolasalat.

Server med en stor og god salat ved siden av.