En smakfull og proteinrik pai.
Passer perfekt på dager der familien ikke rekker å samles til middag. Noen spiser kanskje før trening, andre etter.
Porsjoner: 4
Ingredienser
Paibunn:
- 2.5 dl sammalt hvete
- 3 ss margarin
- 3 ss vann
Fyll:
- 8 egg
- 3 ss cottage cheese
- 1 dl melk
- 4 vårløk
- 100 g hamburgerrygg (eller anne skinke)
- 1/4 brokkoli
- 3 ss mais
- Litt revet ost
Fremgangsmåte
Kna margarinen inn i melet, og ha i vann. Lag deigen til en «ball», og ha den i kjøleskapet i minst 20 minutter før den kjevles ut og legges i en paiform. Lag prikker i deigen med en gaffel, og stek den i ca. 10 minutter på 200 grader. Ta deigen ut av ovnen.
Kutt brokkoli i små buketter og kok i noen få minutter. Kutt hamburgerrygg og vårløk i biter.
Bland sammen egg, melk og cottage cheese. Ha over brokkoli, hamburgerrygg, mais og vårløk. Sett paien inn i ovnen på 200 grader i ca. 7 minutter. Strø over litt revet ost, og stek videre til egget er stivt og paien er gyllen. Server med salat og evt. litt brød til.