En smakfull og proteinrik pai.

Passer perfekt på dager der familien ikke rekker å samles til middag. Noen spiser kanskje før trening, andre etter. 

Porsjoner: 4

Ingredienser

Paibunn:

  • 2.5 dl sammalt hvete
  • 3 ss margarin
  • 3 ss vann

Fyll:

  • 8 egg
  • 3 ss cottage cheese
  • 1 dl melk
  • 4 vårløk
  • 100 g hamburgerrygg (eller anne skinke)
  • 1/4 brokkoli
  • 3 ss mais
  • Litt revet ost

Fremgangsmåte

Kna margarinen inn i melet, og ha i vann. Lag deigen til en «ball», og ha den i kjøleskapet i minst 20 minutter før den kjevles ut og legges i en paiform. Lag prikker i deigen med en gaffel, og stek den i ca. 10 minutter på 200 grader. Ta deigen ut av ovnen.

Kutt brokkoli i små buketter og kok i noen få minutter. Kutt hamburgerrygg og vårløk i biter.

Bland sammen egg, melk og cottage cheese. Ha over brokkoli, hamburgerrygg, mais og vårløk. Sett paien inn i ovnen på 200 grader i ca. 7 minutter. Strø over litt revet ost, og stek videre til egget er stivt og paien er gyllen. Server med salat og evt. litt brød til.