Smakfull fiskegryte med gulrøtter, sellerirot løk og tomater.
En fin måte å få i seg fisk på. Sammen med tomat blir fisk noe alle kan like.
Ingredienser
- 400 g laksefilet uten skinn og bein
- 250 g reker med skall
- 2 stk løk
- 100 g knollselleri (sellerirot)
- 2 stk gulrot
- 2 ss smør
- 2 boks hele hermetiske tomater
- 1 stk fiskebuljong (terning)
- 1 dl vann
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
- 1 ss hakket frisk timian
- Saft av ½ stk sitron
- Sitron- og persillestrø:
- Revet skall av 1 stk sitron
- 1 dl hakket frisk kruspersille
- 2 båt hvitløk - finhakkede
Fremgangsmåte
Vask og skjær fisken i biter. Rens rekene.
Skrell og skjær løk i tynne båter. Skrell gulrot og selleri og skjær dem i små biter.
Stek løk og grønnsaker i smør i en kjele. Hell i tomat og smuldre i buljongen.
Tilsett vann, salt, pepper, timian og sitronsaft. La det koke under lokk 10-15 minutter.
Skjær laksen i terninger og legg dem i kjelen. Ta det trekke i ca. 5 minutter. Smak om du må tilsette mer salt og pepper.
Bland sammen ingrediensene til sitron- og persillestrøet.
Rens rekene og legg dem i kjelen rett før servering.
Server fiskegryten med sitron- og persillestrø og ferskt brød.
Kilde: frukt.no