Rask å lage, både til en og til flere.
Hva spiser du når du ikke har lyst å lage en komplisert middag eller når du må spise alene? Tyr du til en pizza fra frysen? Denne retten tar det like lang tid å lage som spagettien skal koke, nemlig 8-12 minutter. Gevinsten er en middag som gjør godt for både gane og helse.
Her kan du lese 10 gode grunner til å lage denne middagen.
Ingredienser
1 porsjon
- 50 gram spagetti, ukokt
- 1-2 vårløk, finhakket – eller finhakket purre eller en stilk stangselleri
- 1-2 fedd hvitløk, finhakket
- 2-3 ss pesto (helst laget på olivenolje)
- 1 ss olivenolje
- 1 boks tunfisk i vann, avrent
- 2 ss pinjekjerner
- 1 ss revet parmesan
- 1-2 ss finhakkede grønne urter, f.eks. persille eller basilikum
- Pepper og salt
Fremgangsmåte
Kok spagettien som anvist på pakningen. I mellomtiden lar du vannet renne av tunfisken og hakker grønnsaker. Når spagettien er ferdig kokt (al dente). Blander du godt inn i løk, pesto og olivenolje. Vend inn tunfisken. Strø over pinjekjerner, parmesan og urter. Krydre med nykvernet pepper og litt salt.
Hentet fra bloggen: Lise von Krogh - Enkelt, sunt og godt