Foto: Kai Nordrum/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Hvitløksduftende lammelår er manges favoritt. Har du grill med lokk er det ikke vanskeligere å lage lammestek på grillen enn i stekeovnen.

Porsjoner: 8 • Tid: Over 60 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

1 stk lammelår
4 ss olje
3 ts salt
1 ts pepper
3 båt hvitløk
3 ss friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)

Slik gjør du

  1. Pensle steken med olje og gni inn salt og pepper. Spekk steken med hvitløksbåter og urter.
  2. Grill over vekselsvis varm og mindre varm grill, snu steken ofte. Du bør ha grill med lokk for å få steken saftig og god. Siden det tar forholdsvis lang tid å grille denne steken, kan du godt forsteke den i stekeovnen og legge den på grillen når det gjenstår ca. 20 minutter.
  3. Stikk inn et steketermometer mot slutten for å kontrollere varmen. Steken får en rosa snittflate ved ca. 70° C, og grå ved 76° C. Steketiden er ca. 1 1/2-2 timer
  4. La steken hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 152 kcal
Protein 12,3 g
Fett 11,3 g
Karbohydrater 0,4 g
Jern 1,0 mg
Kidle: Matprat.no