Hvitløksduftende lammelår er manges favoritt. Har du grill med lokk er det ikke vanskeligere å lage lammestek på grillen enn i stekeovnen.
Porsjoner: 8 • Tid: Over 60 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel
Ingredienser
1 stk lammelår
4 ss olje
3 ts salt
1 ts pepper
3 båt hvitløk
3 ss friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)
Slik gjør du
- Pensle steken med olje og gni inn salt og pepper. Spekk steken med hvitløksbåter og urter.
- Grill over vekselsvis varm og mindre varm grill, snu steken ofte. Du bør ha grill med lokk for å få steken saftig og god. Siden det tar forholdsvis lang tid å grille denne steken, kan du godt forsteke den i stekeovnen og legge den på grillen når det gjenstår ca. 20 minutter.
- Stikk inn et steketermometer mot slutten for å kontrollere varmen. Steken får en rosa snittflate ved ca. 70° C, og grå ved 76° C. Steketiden er ca. 1 1/2-2 timer
- La steken hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 152 kcal |
Protein | 12,3 g |
Fett | 11,3 g |
Karbohydrater | 0,4 g |
Jern | 1,0 mg |