Kyllingsalater finnes i alle varianter. Denne er veldig grønn og god!
Porsjoner: 3 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel
Ingredienser
kjøtt av1 stk grillet kylling (1000 grams råvekt)
1 bunt frisk grønn asparges
4 stilk stilkselleri (stangselleri)
2 stk sikorisalat (endivie)
1 stk grønn paprika
100 g frisk spinat
1 stk grønn lollo salat eller annen salat
1⁄2 dl pinjekjerner
Dressing:
2 ss hvitvinseddik
1 båt hvitløk
4 ss valnøttolje
salt og kvernet pepper
Slik gjør du
- Rens kyllingen for skinn og ben. Skjær kjøttet i passe store biter. Skrell aspargesen forsiktig og kok den mør i lettsaltet vann noen minutter.
- La de største bladene til sikorisalaten være hele. Resten av grønnsakene deles opp i passe store biter. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne.
- Anrett kylling og det grønne pent på et stort fat og sprinkle dressingen over rett før servering.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 537 kcal |
Protein | 70,0 g |
Fett | 31,0 g |
Karbohydrater | 4,9 g |
Jern | 5,4 mg |