Foto: Synøve Dreyer/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Kyllingsalater finnes i alle varianter. Denne er veldig grønn og god!

Porsjoner: 3 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

kjøtt av1 stk grillet kylling (1000 grams råvekt)
1 bunt frisk grønn asparges
4 stilk stilkselleri (stangselleri)
2 stk sikorisalat (endivie)
1 stk grønn paprika
100 g frisk spinat
1 stk grønn lollo salat eller annen salat
1⁄2 dl pinjekjerner

Dressing:

2 ss hvitvinseddik
1 båt hvitløk
4 ss valnøttolje
salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Rens kyllingen for skinn og ben. Skjær kjøttet i passe store biter. Skrell aspargesen forsiktig og kok den mør i lettsaltet vann noen minutter.
  2. La de største bladene til sikorisalaten være hele. Resten av grønnsakene deles opp i passe store biter. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne.
  3. Anrett kylling og det grønne pent på et stort fat og sprinkle dressingen over rett før servering.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 537 kcal
Protein 70,0 g
Fett 31,0 g
Karbohydrater 4,9 g
Jern 5,4 mg
Kilde: Matprat.no