Foto: Eva Brænd/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

grillet_kyllingfilet_m_agurksalat_Eva-Brnd

Kyllingfilet med agurksalat og reddik er en frisk og herlig rett du bør prøve!

Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 stk kyllingfilet
salt og kvernet pepper
evt. litt hakkede urter
ca.3 ss søt chilisaus

Agurksalat:

1 stk slangeagurk
2 båt revet hvitløk
2 ss hakket frisk mynte
1 ss flytende honning
3 dl matyoghurt
salt og kvernet pepper
ca.1 ts olivenolje

Pynt:

ca.1⁄4 stk slangeagurk
1 bunt reddik

Slik gjør du

  1. Del agurken i to og skrap ut frøene. Riv den grovt og klem ut vannet. Bland agurk, hvitløk og mynte. Bland honning og yoghurt og vend inn agurken. Smak til med salt og kvernet pepper. Drypp over litt olivenolje.
  2. Grill kyllingfiletene i ca. 5 minutter på hver side, gjerne i en grillpanne. La dem hvile noen minutter.
  3. Skjær fire lange agurkskiver med en ostehøvel. Lag en slynge av hver skive og legg litt agurksalat i midten.

Server grillede kyllingfileter med agurksalat, salat, reddik, søt chilisaus og gjerne litt godt brød til.

Tips: Du kan gjerne servere kyllingfiletene med en ferdig tzatziki.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 309 kcal
Protein 41,0 g
Fett 9,0 g
Karbohydrater 15,7 g
Jern 1,3 mg
Kilde: Matprat.no