Foto: Synøve Dreyer/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Grnn-te-marinert-ytrefilet-synove-dreyer

Vil du ha noe som er sunt og spennende på samme tid bør du absolutt prøve ytrefilet marinert i grønn te. Kesam med wasabi er en utrolig god match. Vi anbefaler retten som én av flere godbiter på tapasbordet.

Porsjoner: 4 • Tid: Over 60 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

800 g ytrefilet av storfe
1 ss olje til steking

Grønn te-marinade:

1 pose grønn te
2 1⁄2 dl vann
1 ts sesamolje
2 ts japansk soyasaus
2 ss riseddik
1 ts ristede sesamfrø
2 ts finhakket nori (grønne ark som brukes til maki)
1 ts tabasco

Wasabidipp:

1 beger kesam mager, 1 %
2 ts wasabi

Slik gjør du

  1. Ha posen med grønn te i 2,5 dl varmt vann (ikke kokende). La det trekke i 5 minutter.
  2. Bland ferdigbryggt te med de øvrige ingrediensene til en marinade. La det bli kaldt.
  3. Del ytrefileten på langs i tre deler. Stek delene en i en stekpanne sammen med olje på høy varme. Vend biffene og slå ned til middels varme, slik at de blir jevnt stekt rundt hele, i 5-6 minuter. Biffene skal helst være røde i midten (kjernetemperatur på 65 grader).
  4. Legg de varme biffene i marinaden og la det marinere i kjølskapet i ca. 3 timer.
  5. Skjær opp biffene i tynne skiver.
  6. Bland kesam og wasabi godt sammen.

Server grønn te-marinert ytrefilet med wasabidipp.

Kilde: Matprat.no