Vil du ha noe som er sunt og spennende på samme tid bør du absolutt prøve ytrefilet marinert i grønn te. Kesam med wasabi er en utrolig god match. Vi anbefaler retten som én av flere godbiter på tapasbordet.
Porsjoner: 4 • Tid: Over 60 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel
Ingredienser
800 g ytrefilet av storfe
1 ss olje til steking
Grønn te-marinade:
1 pose grønn te
2 1⁄2 dl vann
1 ts sesamolje
2 ts japansk soyasaus
2 ss riseddik
1 ts ristede sesamfrø
2 ts finhakket nori (grønne ark som brukes til maki)
1 ts tabasco
Wasabidipp:
1 beger kesam mager, 1 %
2 ts wasabi
Slik gjør du
- Ha posen med grønn te i 2,5 dl varmt vann (ikke kokende). La det trekke i 5 minutter.
- Bland ferdigbryggt te med de øvrige ingrediensene til en marinade. La det bli kaldt.
- Del ytrefileten på langs i tre deler. Stek delene en i en stekpanne sammen med olje på høy varme. Vend biffene og slå ned til middels varme, slik at de blir jevnt stekt rundt hele, i 5-6 minuter. Biffene skal helst være røde i midten (kjernetemperatur på 65 grader).
- Legg de varme biffene i marinaden og la det marinere i kjølskapet i ca. 3 timer.
- Skjær opp biffene i tynne skiver.
- Bland kesam og wasabi godt sammen.
Server grønn te-marinert ytrefilet med wasabidipp.