Foto: Alf Børjesson/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Pannekaker fylt med fargerike grønnsaker er både fristende og smakfullt, og veldig sunn hverdagsmat. Tilsett eventuelt strimlet kyllingkjøtt med grønnsakene for en variasjon.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

Pannekakerøre:

4 stk egg
3 dl hvetemel
1⁄2 ts salt
5 dl melk

Wokgrønnsaker:

1 stk rødløk
1 båt hvitløk
1⁄2 stk brokkoli
1⁄2 stk grønn squash
1 stk vårløk
2 stk gulrot
1 ss revet frisk ingefær
litt salt og pepper

Slik gjør du

  1. Lag pannekakerøre og la den svelle ca. 15 minutter.
  2. Del opp alle grønnsakene i forholdsvis små biter eller strimler. Wok grønnsakene i litt olje i wok eller stor stekepanne til de er så vidt møre.
  3. Stek pannekakene. Legg på godt med grønnsaker og rull pannekakene sammen. Server dem straks.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 480 kcal
Protein 28,3 g
Fett 14,6 g
Karbohydrater 54,8 g
Jern 4,0 mg
Kilde: Matprat.no