Foto: Astrid Hals/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Lag egne farseboller til suppen av kyllingkjøttdeig. Det blir både magert og smakfullt.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

400 g kyllingkjøttdeig
1 stk egg
1 båt hvitløk
2 ss finhakket frisk kruspersille
1 ss frisk basilikum eller 1 ts tørket (kan sløyfes)
1 ts salt
1⁄4 ts pepper
2 l vann
4 stk hønsebuljongterning
4 stk gulrot
1⁄2 stk purre
1⁄2 stk knollselleri (sellerirot)
1⁄4 stk kålrot
4 stk potet

Slik gjør du

  1. Rør kyllingkjøttdeig med egg og tilsett hakket hvitløk, persille og krydder.
  2. Kok opp vann og buljong. Tilsett oppdelte suppegrønnsaker, og kok til de er knapt møre. Trekk kjelen tilside.
  3. Form kyllingfarsen til små boller og slipp dem opp i suppen etter hvert. Sett kjelen tilbake på platen og la kyllingbollene trekke 5-10 minutter til de er gjennomkokte. Dryss gjerne over litt hakket grønt før servering.
  4. Server grønnsaksuppen med godt brød.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 253 kcal
Protein 30,6 g
Fett 3,4 g
Karbohydrater 21,8 g
Jern 1,8 mg
Kilde: Matprat.no