Lag egne farseboller til suppen av kyllingkjøttdeig. Det blir både magert og smakfullt.
Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel
Ingredienser
400 g kyllingkjøttdeig
1 stk egg
1 båt hvitløk
2 ss finhakket frisk kruspersille
1 ss frisk basilikum eller 1 ts tørket (kan sløyfes)
1 ts salt
1⁄4 ts pepper
2 l vann
4 stk hønsebuljongterning
4 stk gulrot
1⁄2 stk purre
1⁄2 stk knollselleri (sellerirot)
1⁄4 stk kålrot
4 stk potet
Slik gjør du
- Rør kyllingkjøttdeig med egg og tilsett hakket hvitløk, persille og krydder.
- Kok opp vann og buljong. Tilsett oppdelte suppegrønnsaker, og kok til de er knapt møre. Trekk kjelen tilside.
- Form kyllingfarsen til små boller og slipp dem opp i suppen etter hvert. Sett kjelen tilbake på platen og la kyllingbollene trekke 5-10 minutter til de er gjennomkokte. Dryss gjerne over litt hakket grønt før servering.
- Server grønnsaksuppen med godt brød.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 253 kcal |
Protein | 30,6 g |
Fett | 3,4 g |
Karbohydrater | 21,8 g |
Jern | 1,8 mg |