Foto: Ragge strand og Per Alfsen/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Kjøttfarse, noen grønnsaker og buljongterninger er alt som skal til før du har en deilig, rykende varm suppe på tallerkenen. Rask og enkelt.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

250 g medisterfarse eller medisterfarse
1 1⁄2 l kjøttbuljong (utblandet)
4 stk gulrot i strimler
1⁄2 stk knollselleri (sellerirot) i strimler
1 stk purre i ringer

Slik gjør du

  1. Kok vann, buljong og grønnsaker i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  2. Ha en bolle med lunket vann og en stor teskje til utforming av bollene.
  3. Form kjøttbollene og ha dem i suppen etter hvert. Ta kjelen fra platen, og la bollene trekke i ca. 5 minutter.

Server gjerne med grovt brød til.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 147 kcal
Protein 10,0 g
Fett 7,3 g
Karbohydrater 10,1 g
Jern 5,2 mg
Kilde: Matprat.no