Foto: Astrid Hals/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Kan du tenke deg noe bedre enn en mør indrefilet av svin sammen med godt tilbehør?

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

800 g indrefilet av svin
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
2 ss smør til steking

Appelsinsaus

16 stk små løk
6 dl appelsinjuice
2 ss sukker
2 ss balsamicoeddik
4 ts smør

Slik gjør du

  1. Gni fileten inn med salt og pepper og brun den raskt på alle sider. Ta fileten opp av panna og legg den over i et ildfast fat.
  2. Stikk inn et steketermometer og sett fileten i forvarmet ovn på 125° C i ca. 20 minutter hvis du vil ha rosa kjerne (70 °C), i ca. 30 minutter hvis du ønsker den gjennomstekt (76 °C). La filetene hvile i minst 5 minutter før de skjæres i skiver.
  3. Skrell løken, ha den i kjele sammen med appelsinjuice, sukker og eddik. La det koke i ca. 1/2 time til sausen får sirupskonsistens. Rør inn smøret til slutt.

Stekte potetbåter og hurtigstekt frukt smaker godt til.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 147 kcal
Protein 10,0 g
Fett 7,3 g
Karbohydrater 10,1 g
Jern 5,2 mg
Kilde: Matprat.no