Foto: Alf Børjesson/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Grilling av store stykker skremmer mange, men det er faktisk enklere enn du tror. Husk å snu kjøttet ofte, og bruk steketermometer!

Porsjoner: 8 • Tid: Over 60 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

2 kg entrecôte av storfe
1 1⁄2 ts salt
1 ts pepper

Slik gjør du

  1. Gni entrecôten inn med salt og pepper. Kjøttet grilles på sterk varme ca. 4-5 minutter på hver side.
  2. Etterstekes på middels varme til den har oppnådd ønsket temperatur.
  3. Grilltiden er avhengig av hvor godt man ønsker kjøttet stekt. Kjøttet er rødt ved 55-60 °C, rosa ved 65° C og ved 70° C er det grått.
  4. La entecôten hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp. Legg gjerne hele entrecôten på en fjøl og la gjestene selv skjære seg skiver.

Denne retten krever godt tilbehør og da har vi følgende forslag: Asiatisk potetsalat og mangosaus

Tips: Når du griller store stykker, kan det være godt å ha en liten grillsnacks å by på først. Dette bør være gjort klart på forhånd slik at det legges på grillen i det gjestene kommer.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 459 kcal
Protein 50,0 g
Fett 28,8g
Karbohydrater 0,0 g
Jern 5,0 mg
Kilde: Matprat.no