Grilling av store stykker skremmer mange, men det er faktisk enklere enn du tror. Husk å snu kjøttet ofte, og bruk steketermometer!
Porsjoner: 8 • Tid: Over 60 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel
Ingredienser
2 kg entrecôte av storfe
1 1⁄2 ts salt
1 ts pepper
Slik gjør du
- Gni entrecôten inn med salt og pepper. Kjøttet grilles på sterk varme ca. 4-5 minutter på hver side.
- Etterstekes på middels varme til den har oppnådd ønsket temperatur.
- Grilltiden er avhengig av hvor godt man ønsker kjøttet stekt. Kjøttet er rødt ved 55-60 °C, rosa ved 65° C og ved 70° C er det grått.
- La entecôten hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp. Legg gjerne hele entrecôten på en fjøl og la gjestene selv skjære seg skiver.
Denne retten krever godt tilbehør og da har vi følgende forslag: Asiatisk potetsalat og mangosaus
Tips: Når du griller store stykker, kan det være godt å ha en liten grillsnacks å by på først. Dette bør være gjort klart på forhånd slik at det legges på grillen i det gjestene kommer.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 459 kcal |
Protein | 50,0 g |
Fett | 28,8g |
Karbohydrater | 0,0 g |
Jern | 5,0 mg |