Foto: Astrid Hals/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Gulasjsuppe fra Ungarn går aldri av moten. Det finnes ulike oppskrifter på gulasjsuppe. Denne kan vi anbefale.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

600 g flatbiff av storfe
3 stk potet
2 stk løk i biter
1 stk rød paprika
1 båt hvitløk
2 ss olje
3 ss tomatpuré
1 l kjøttbuljong (utblandet)
1⁄2 stk purre
2 ts paprikapulver
1 ts tørket oregano
1 ts salt
1⁄2 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i terninger, ca. 3 x 3 cm og paprikaen i strimler. Skjær poteter og løk i terninger og purre i ringer.
  2. Fres løken i en kjele, ha i kjøtt og presset hvitløk og brun lett.
  3. Rør i tomatpuré og tilsett poteter, purre, paprika og buljong. La det koke ca. 20 - 30 minutter. Smak til med krydder.

Server med godt brød.

Tips: Hvis du ønsker en mer sterker suppe, kan du tilsette litt chili. Server gjerne tørket, knust chili på bordet, så hver enkelt kan krydre selv etter hvor sterk dem ønsker suppen.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 305 kcal
Protein 37,4 g
Fett 9,6 g
Karbohydrater 15,8 g
Jern 5,1 mg
Kilde: Matprat.no