Foto: Synøve Dreyer/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Ungarerne elsker sin lekre, røde gulasj som tradisjonelt lages med storfekjøtt. Vi har gjort en liten hverdagslig vri på oppskriften og bruker i stedet kyllingkjøttdeig.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

60 g gule linser
400 g kyllingkjøttdeig
2 stk løk
1 stk rød paprika
1⁄2 stk purre
1 båt hvitløk
2 ts paprikapulver
1⁄2 ts karve
2 ss olje
2 ss tomatpuré
1 l hønsebuljong (utblandet)
1 ts tørket oregano
1 ts salt
1⁄2 ts pepper

Slik gjør du

  1. Kok linser etter anvisning på pakken.
  2. Skjær paprika i strimler, løk i terninger og purre i ringer.
  3. Fres løken i en kjele. Ha i kyllingkjøttdeig, presset hvitløk, karve og paprikapulver. Stek i et par minutter.
  4. Rør i tomatpuré og tilsett purre, paprika og buljong. La suppen trekke i 5-10 minutter. Ha i kokte linser og smak til med krydder.

Server med godt brød.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 243 kcal
Protein 29,9 g
Fett 7,0 g
Karbohydrater 14,1 g
Jern 4,4 mg
Kilde: Matprat.no