Ungarerne elsker sin lekre, røde gulasj som tradisjonelt lages med storfekjøtt. Vi har gjort en liten hverdagslig vri på oppskriften og bruker i stedet kyllingkjøttdeig.
Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
60 g gule linser
400 g kyllingkjøttdeig
2 stk løk
1 stk rød paprika
1⁄2 stk purre
1 båt hvitløk
2 ts paprikapulver
1⁄2 ts karve
2 ss olje
2 ss tomatpuré
1 l hønsebuljong (utblandet)
1 ts tørket oregano
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
Slik gjør du
- Kok linser etter anvisning på pakken.
- Skjær paprika i strimler, løk i terninger og purre i ringer.
- Fres løken i en kjele. Ha i kyllingkjøttdeig, presset hvitløk, karve og paprikapulver. Stek i et par minutter.
- Rør i tomatpuré og tilsett purre, paprika og buljong. La suppen trekke i 5-10 minutter. Ha i kokte linser og smak til med krydder.
Server med godt brød.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 243 kcal |
Protein | 29,9 g |
Fett | 7,0 g |
Karbohydrater | 14,1 g |
Jern | 4,4 mg |