Foto: Studio Dreyer-Hensley/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Moset avocado med hvitløk, chili, sitronsaft og krydder smaker kjempegodt. Brukes som dipp eller tilbehør til f.eks. grillmat.

Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 stk modne avocado
2 båt hvitløk
1 dl hakket vårløk
2 ss grønn chili
3 ss lime- eller sitronsaft
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper

Slik gjør du

  1. Del avokadoene i to og ta ut kjøttet. Mos med gaffel.
  2. Finhakk hvitløk, vårløk og chili, og bland dette sammen med avokado. Smak til med lime- eller sitronsaft, salt og pepper.

Du kan også kjøre alle ingrediensene til passende konsistens i en mikser. Da får du en jevnere guacamole enn hvis du bruker morter eller gaffel.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 128 kcal
Protein 2,6 g
Fett 11,7 g
Karbohydrater 2,7 g
Jern 1,0 mg
Kilde: Matprat.no