Foto: Mari Svenningsen/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Gulrotsuppe er en sunn, fyldig og fargerik suppe med mye smak.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

300 g renskåret svinekjøtt i strimler fra flatbiff
1 1⁄2 kg gulrot
400 g potet
1 stk løk
1 ss margarin eller olje til steking
1 ? l kjøttbuljong (utblandet)
1 dl kesam original, 8 % 1%
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
1⁄2 stk purre

Slik gjør du

  1. Skrell 1 kg gulrøtter og potetene og kutt dem i små biter. Finhakk løk/hvitløk.
  2. Surr løk i margarin/olje til det er gyldent. Ha i gulrøtter og poteter. Hell over kraft. La det koke i ca. 10-15 minutter til grønnsakene er møre. Skjær imens resten av gulrøttene i tynne skiver.
  3. Kjør suppen glatt i foodprosessor eller med en stavmikser.
  4. Kok opp suppen. Ha i resten av gulrøttene og purre. La det koke i 5 minutter til de er møre. Smak til med salt, pepper og kesam.
  5. Fres svinekjøttet raskt i varm panne i 2-4 minutter og dryss på salt og pepper. Legg det ferdigstekte kjøttet i suppen.

PSST: Noen poteter har mer stivelse i seg enn andre. Stivelse gjør at suppen tykner. Synes du suppen blir for tykk, ha gjerne i litt mer vann.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 366 kcal
Protein 24,2 g
Fett 7,3 g
Karbohydrater 43,9 g
Jern 5,7 mg
Kilde: Matprat.no