Foto: Studio Dreyer-Hensley/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Grønnsaksuppe med svinekjøtt har du kanskje ikke prøvd før? Denne er kjempegod og full av viktige næringsstoffer.

Porsjoner: 2 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

150 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss margarin /olje til steking
1 stk brokkoli
2 stk potet
1 stk løk
1 stk kjøttbuljongterning
1 l vann
2 dl matfløte
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper

Slik gjør du

  1. Vask brokkoli og del den i grove biter, også stilken. Skrell poteter og løk, og del i terninger.
  2. Kok opp buljongvannet og fløten og tilsett grønnsakene. Kok i ca. 10 minutter til alt er mørt.
  3. Legg til side noen små buketter brokkoli. Resten jevner du med stavmikser direkte i kjelen.
  4. Fres svinekjøttet raskt i varm panne i 2-4 minutter og dryss på salt og pepper.
  5. Legg det ferdigstekte kjøttet i suppen sammen med brokkolibitene.

Tips: Har du dårlig tid, kan du bruke en blomkål- og brokkolisuppe og tilsette stekte strimler av svinekjøtt.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 496 kcal
Protein 25,0 g
Fett 35,0 g
Karbohydrater 21,0 g
Jern 2,3 mg
Kilde: Matprat.no