Grønnsaksuppe med svinekjøtt har du kanskje ikke prøvd før? Denne er kjempegod og full av viktige næringsstoffer.
Porsjoner: 2 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
150 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss margarin /olje til steking
1 stk brokkoli
2 stk potet
1 stk løk
1 stk kjøttbuljongterning
1 l vann
2 dl matfløte
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper
Slik gjør du
- Vask brokkoli og del den i grove biter, også stilken. Skrell poteter og løk, og del i terninger.
- Kok opp buljongvannet og fløten og tilsett grønnsakene. Kok i ca. 10 minutter til alt er mørt.
- Legg til side noen små buketter brokkoli. Resten jevner du med stavmikser direkte i kjelen.
- Fres svinekjøttet raskt i varm panne i 2-4 minutter og dryss på salt og pepper.
- Legg det ferdigstekte kjøttet i suppen sammen med brokkolibitene.
Tips: Har du dårlig tid, kan du bruke en blomkål- og brokkolisuppe og tilsette stekte strimler av svinekjøtt.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 496 kcal |
Protein | 25,0 g |
Fett | 35,0 g |
Karbohydrater | 21,0 g |
Jern | 2,3 mg |