Stappfull av smak og næringsstoffer!

Pastinakk er en rotgrønnsak som vi gjerne kan bruke mer av. Den gir en utrolig god smak, og denne pastinakksuppen er intet unntak. Og masse naturlig fiber får du på kjøpet, slik som med de fleste rotgrønnsaker.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 500 g pastinakk (2-3 stk)
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 båt hvitløk - knust
  • 1 ss soyaolje
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
    3 dl melk
    ½ dl matfløte
    1 ts sitronsaft

Garnityr:

  • 1 stk pastinakk
  • 16 blad frisk salvie

Slik gjør du det

Skrell pastinakkene og skjær dem i grove biter. Skrell sjalottløkene og skjær dem i biter. Rens og knus hvitløken.
Fres alt i olje i en tykkbunnet kjele.

Hell på buljong og melk og kok til pastinakken er mør, ca. 10 minutter.

Mos med en stavmikser til en jevn suppe.

Smak til med pepper, matfløte og sitronsaft og la suppen få et oppkok.
Om den blir for tykk så kan du ha i litt mer buljong.

Lag bånd og skiver av den siste pastinakken. Stek disse og salviebladene i olje i en varm panne.
Garner suppen med dette rett før servering.

Oppskriften er hentet fra frukt.no