Lyst på noe sterkt? Tabasco, rød chili og karri setter en skikkelig piff på hverdagen. Krydre svinekotelettene med denne blandingen og du vil få en het opplevelse.
Porsjoner: 2 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 stk kotelett av svin
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper
1 ss smør til steking
1 stk banan
1 stk eple
1 stk rød chili
1 ss smør til saus
1⁄2 stk løk
1 ts karri
1 1⁄2 ss hvetemel
2 dl kjøttbuljong (utblandet)
2 dråpe tabasco
Slik gjør du
- Brun kotelettene raskt i varm panne og dryss på salt og pepper. Ta pannen vekk fra platen og la dem ettersteke med lokk over 3/4 av pannen i ca. 5 minutter. Ta dem ut.
- Skjær banan i skiver og eplet i tynne båter. Del chilipepper på langs, ta ut frøene og hakk den fint. Stek alt raskt, 1-2 minutter, og legg det til side.
- Fres hakket løk og karri i litt smør. Ha i mel og rør godt.
- Tilsett buljongen, litt av gangen og kok sausen ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper og eventuelt tabasco.
Server med f. eks krydderpoteter og kanskje en grønn salat.
Poteter: bruk jevnstore poteter og del i to (skal ikke skrelles). Legg dem på rist og strø på f. eks paprikakrydder og oregano og stek i ovn på 220° C ca. 30 minutter.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 304 kcal |
Protein | 30,8 g |
Fett | 8,4 g |
Karbohydrater | 26,8 g |
Jern | 3,0 mg |