Foto: Ragge Strand og Per Alfsen/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Lyst på noe sterkt? Tabasco, rød chili og karri setter en skikkelig piff på hverdagen. Krydre svinekotelettene med denne blandingen og du vil få en het opplevelse.

Porsjoner: 2 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 stk kotelett av svin
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper
1 ss smør til steking
1 stk banan
1 stk eple
1 stk rød chili
1 ss smør til saus
1⁄2 stk løk
1 ts karri
1 1⁄2 ss hvetemel
2 dl kjøttbuljong (utblandet)
2 dråpe tabasco

Slik gjør du

  1. Brun kotelettene raskt i varm panne og dryss på salt og pepper. Ta pannen vekk fra platen og la dem ettersteke med lokk over 3/4 av pannen i ca. 5 minutter. Ta dem ut.
  2. Skjær banan i skiver og eplet i tynne båter. Del chilipepper på langs, ta ut frøene og hakk den fint. Stek alt raskt, 1-2 minutter, og legg det til side.
  3. Fres hakket løk og karri i litt smør. Ha i mel og rør godt.
  4. Tilsett buljongen, litt av gangen og kok sausen ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper og eventuelt tabasco.

Server med f. eks krydderpoteter og kanskje en grønn salat.

Poteter: bruk jevnstore poteter og del i to (skal ikke skrelles). Legg dem på rist og strø på f. eks paprikakrydder og oregano og stek i ovn på 220° C ca. 30 minutter.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 304 kcal
Protein 30,8 g
Fett 8,4 g
Karbohydrater 26,8 g
Jern 3,0 mg
Kilde: Matprat.no