Foto: Frukt.no S. Dreyer

Denne suppen bør du prøve!

I denne gresskarsuppen har vi brukt tiger cross gresskar. Det er et veldig godt matgresskar som er godt å bruke i varme retter. En slik gresskarsuppe kan smakes til med forskjelllige krydder. Prøv deg gjerne frem og lag din egen vri.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 500 g gresskar
  • 3 båt hvitløk
  • 1 stk lime
  • 1 ts salt
  • 8 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 dl matfløte
  • 1 ts cayennepepper       

Slik gjør du det

Del gresskaret i to. Til 1 liter suppe trenger du ca. 500 g gresskar.

Skrell gresskaret og skrap ut kjernene. Rens og skyll kjernene. Disse tar du vare på for å lage pesto.

Skjær gresskarkjøttet i biter og legg dem i en ildfast form.

Del chili i to og fjern frøene. Bruk gjerne engangshansker.

Legg chilien i formen sammen med knust hvitløk og skiver av lime.

Bak i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter til gresskaret er mørt.

Fjern limeskivene. Ha resten av ingrediensene i kokende buljong og mos med en stavmikser.

Smak til med matfløte og cayennepepper.

Server med pesto laget av gresskarkjerner og ristede gresskarkjerner.

Kilde: Frukt.no