Denne suppen bør du prøve!
I denne gresskarsuppen har vi brukt tiger cross gresskar. Det er et veldig godt matgresskar som er godt å bruke i varme retter. En slik gresskarsuppe kan smakes til med forskjelllige krydder. Prøv deg gjerne frem og lag din egen vri.
Ingredienser
4 porsjoner
- 500 g gresskar
- 3 båt hvitløk
- 1 stk lime
- 1 ts salt
- 8 dl grønnsakbuljong (utblandet)
- 2 dl matfløte
- 1 ts cayennepepper
Slik gjør du det
Del gresskaret i to. Til 1 liter suppe trenger du ca. 500 g gresskar.
Skrell gresskaret og skrap ut kjernene. Rens og skyll kjernene. Disse tar du vare på for å lage pesto.
Skjær gresskarkjøttet i biter og legg dem i en ildfast form.
Del chili i to og fjern frøene. Bruk gjerne engangshansker.
Legg chilien i formen sammen med knust hvitløk og skiver av lime.
Bak i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter til gresskaret er mørt.
Fjern limeskivene. Ha resten av ingrediensene i kokende buljong og mos med en stavmikser.
Smak til med matfløte og cayennepepper.
Server med pesto laget av gresskarkjerner og ristede gresskarkjerner.