Foto: Alf Børjesson/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Lag kyllingsalat på en ny og morsom måte!

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

400 g kyllingkjøttdeig
1 ss rapsolje
3 båt finhakket hvitløk
1 stk finhakket rød chili
salt og kvernet pepper
1 pk fullkornsnudler
1 stk slangeagurk
1 stk romanosalat
3 ss frisk koriander

Dressing:

2 ts sesamolje
1 ss søt chilisaus
saften av3 stk lime
1 ss fiskesaus (asiatisk)
ca1 ss lys soyasaus
2 ss vann
2 stk finsnittet vårløk
1 stilk finsnittet stilkselleri (stangselleri)

Slik gjør du

  1. Stek kyllingkjøttdeig i olje med hvitløk og finhakket chili. Smak til med salt og pepper.
  2. Kok nudlene etter anvisning på pakken.
  3. Bland sammen ingrediensene til dressingen og bland inn finsnittet vårløk og stilkselleri.
  4. Skrell agurken og del den i to på langs. Skrap ut den myke kjernen. Skjær agurken i tynne skiver.
  5. Riv salaten og fordel den og agurk på fat eller tallerkener. Fordel nudlene over salaten. Bland den stekte kyllingkjøttdeigen med dressingen og legg den på toppen av salaten. Pynt med grovhakket koriander.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 491 kcal
Protein 31,1 g
Fett 14,3 g
Karbohydrater 58,7 g
Jern 0,9 mg
Kilde: Matprat.no