Foto: Studio Dreyer-Hensley/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Svin indrefilet er det møreste stykket på dyret. Den har en mild, fin smak og er mager. Ratatouille er et klassisk tilbehør fra Frankrike. Den består av masse smakfulle, deilige grønnsaker. Godt for både kropp og sjel.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighet: Enkel

Ingredienser

Ca.400 g indrefilet av svin
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
2 ss olje
2 ss hakket bladpersille eller salvie

Ratatouille:

1 stk rødløk
1 båt hvitløk
1 stk grønn squash
1 stk rød paprika
1 stk gul paprika
4 stk tomat
1 ts salt
1⁄2 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skjær løk og tomater i båter, squash i skiver og paprika i strimler. Hakk hvitløken og fres alt i stekepanna. Krydre, og ha det over i ildfast form.
  2. Gni filetene inn med krydder og urter. Brun dem raskt i stekepanna. Legg de over i den ildfaste formen, sett steketermometer i den tykkeste delen.
  3. Stek på 175°C til steketermometeret viser 70°C, da er de rosa. Det tar 15- 20 minutter, avhengig av tykkelsen. Server med pasta eller potet.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 374 kcal
Protein 44,0 g
Fett 15,8 g
Karbohydrater 0,0 g
Jern 9,2 mg
Kilde: Matprat.no