En sør-koreansk klassiker du bør prøve!
Bibimbap er like herlig som navnet som betyr mikset ris, men her har vi brukt byggrynsris. Retten er alltid toppet med sesongens grønnsaker, gjerne dandert i bunker slik at fargespillet kommer frem.
Bibimbap er enkel å lage, og kylling og sjømat kan også brukes i retten.
Ingredienser
4 porsjoner
- 100 g byggris
- 4 blad grønnkål
- 2 ts revet frisk ingefær
- 1 båt hvitløk - knust
- 12 stk aromasopp i skiver
- pepper
- ½ stk rød paprika i strimler
- 1 stk rødløk i strimler
- 2 stk gulrot i strimler
- 60 g bønnespirer
- 2 ss ristede sesamfrø
- 4 stk egg
- ponzusaus
Slik gjør du det
Kok risen som angitt på pakken.
Skyll og skjær grønnkålen i strimler og fres dem raskt i en panne sammen med hvitløk og ingefær.
Stek aromasoppen. Ha på litt pepper. Sett soppen til side.
Stek speilegg.
Fordel risen i fire vide boller. Anrett alle grønnsakstrimlene i bunker på toppen av risen.
Ha et speilegg i hver bolle og dryss sesamfrø på.
Server bibimbap f.eks. med ponzusaus eller soyasaus.