Foto: 3iuka

En enkel og varmende fiskegrateng, med litt nye ingredienser.

Masse sunne ingredienser, masse smak, og et fiskemåltid de fleste vil digge! 

Ingredienser

4 porsjoner 

  • 400 g torskefilet
  • 400 g makaroni
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 ss hvetemel
  • 2 dl melk
  • 4 ss smør
  • 1 fennikel, frisk
  • 3 dl erter, fryst
  • 5 dl grønnkål
  • 200 g bacon i terninger
  • basilikum, frisk
  • persille, frisk
  • olivenolje
  • muskat
  • salt
  • pepper
  • 200 g cheddar
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss griljermel

Basilikum- og persillepesto

  • 1 neve basilikum, frisk
  • 1 neve persille, frisk
  • 0.5  ss sitronsaft
  • 0.5 ss sitronskall
  • 4 ss olivenolje
  • pepper
  • salt

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 grader. Sett makaronien til koking.
I mens smelter du smør og tilsetter hvetemel. Rør til en jevn røre, og spe på med melk mens du rører til konsistensen har blitt kremete.
Bland inn sennep, muskat, ost, salt og pepper.

Kok opp en kjele med vann og litt salt. Sett til side, legg i fisken, og la den trekke i 10 min.

Ta fisken ut av vannet, og la alt vannet tørke av. Stek baconbiter i en stekepanne med litt olje. Legg deretter bitene i en bolle.

Stek finskåret fennikel og grønnkål lett i litt olje og hvitløk i ca 1-2 minutter.

Bland makaronien med sausen, og vend inn torskebiter, grøntblandingen og bacon.
Topp med griljermel/panko, og bak den stå i ovnen i ca. 20 minutter.

I mellomtiden lager du pesto: Bland alle ingrediensene i en bolle, og mos dem med stav mikseren. Smak til med salt og pepper. 

Kilde: 3iuka