Poke regnes som den nye sushien og smaker like godt som det ser ut som.
Denne oppskriften er proppet full av spennende smaker og inneholder mange gode næringsstoffer.
Ingredienser:
4 porsjoner
- 500 g ørretfilet, uten skinn og bein
- 1 stk sitron
- 1 ss honning
- 2 ss soyasaus
- 1 ss sesamolje
- 2 ss olivenolje
Tilbehør
- 0.5 stk agurk
- 1 stk gulrot
- 2 stk vårløk
- 2 ss koriander, frisk
Fremgangsmåte:
Bruker du fersk ørret må fisken fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå.
Skjær ørret i terninger. Kok fullkornsnudler etter anvisning på pakken.
Press saften av sitron, og bland det sammen med honning, soyasaus, sesamolje og olivenolje.
Bland halvparten av sausen med ørreten og resten med nudlene.
Skjær agurk og gulrot i tynne strimler, vårløk i ringer og grovhakk koriander.
Ha nudler i bunnen av bollene og topp med agurk, vårløk, gulrot og ørret. Dryss over koriander.
Tips: Bruk den typen soyasausen som inneholder mindre salt. Du kan også bruke laks i stedet for ørret, den trenger du ikke å fryse.