Når du har kokt høns får du mye god kraft som er ideelt til supper. Noe av hønsekjøttet kan du bruke i suppa.
Porsjoner: 3 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel
Ingredienser
2 stk bryststykker av kokt høns
2 stk løk
1 båt hvitløk
1 ts karri
1⁄2 ts gurkemeie
1⁄2 ts malt koriander
1⁄4 ts kajennepepper
ca.2 ss hvetemel
1 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
saft av1⁄2 stk sitron
3⁄4 dl langkornet middagsris
Slik gjør du
- Skjær hønsekjøtt i strimler.
- Finhakk løk og hvitløk, og surr det i en kjele med karri til løken er blank. Tilsett resten av krydderet, strø over hvetemel og spe med kraften.
- Tilsett ris og la suppen koke ca. 20 minutter til risen er mør.
- Smak til med sitronsaft og eventuelt mer krydder før servering.
Server med brød eller annet bakverk.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 281 kcal |
Protein | 38,3 g |
Fett | 1,8 g |
Karbohydrater | 25,4 g |
Jern | 5,4 mg |