Når du har kokt høns får du mye god kraft som er ideelt til supper. Noe av hønsekjøttet kan du bruke i suppa.
Porsjoner: 3 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel
Ingredienser
2 stk bryststykker av kokt høns
 2 stk løk
 1 båt hvitløk
 1 ts karri
 1⁄2 ts gurkemeie
 1⁄2 ts malt koriander
 1⁄4 ts kajennepepper
 ca.2 ss hvetemel
 1 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
 saft av1⁄2 stk sitron
 3⁄4 dl langkornet middagsris
Slik gjør du
- Skjær hønsekjøtt i strimler.
- Finhakk løk og hvitløk, og surr det i en kjele med karri til løken er blank. Tilsett resten av krydderet, strø over hvetemel og spe med kraften.
- Tilsett ris og la suppen koke ca. 20 minutter til risen er mør.
- Smak til med sitronsaft og eventuelt mer krydder før servering.
Server med brød eller annet bakverk.
Næringsinnhold pr. porsjon
| Næringsstoffer | Innhold | 
| Energi | 281 kcal | 
| Protein | 38,3 g | 
| Fett | 1,8 g | 
| Karbohydrater | 25,4 g | 
| Jern | 5,4 mg | 
 
             
             
                         
                                             
                                             
                                             
                                             
                                            